zaglavlje

WÄLDERHAUS – sinergija arhitekture i inovacije koja ubrzava gradnju

Kratka prezentacija projekta


U sjeni mladih krošnji smjestio se “WÄLDERHAUS” (Kuća u šumi) – projekt koji izaziva divljenje i na međunarodnoj razini. Kao dio Međunarodne izložbe građevinarstva (IBA Hamburg), ova zgrada je više od arhitektonskog dostignuća – ona je manifestacija ekološke svijesti i inovativnog duha.

Arhitektura “WÄLDERHAUS”-a predstavlja konceptualno novi pristup multifunkcionalnim zgradama. Izgrađena na glavnom ulazu nekadašnjeg Međunarodnog vrtnog sajma (IGS), ova zgrada je vizualni simbol usklađenosti s prirodom. Drvena fasada, kao da je odjek dalekih šuma, ne samo da daje estetski pečat već i simbolizira osnovnu filozofiju projekta – harmoniju s prirodom.

Unutar zidova “WÄLDERHAUS”-a, tema “šuma i drvo” se neprimjetno provlači kroz svaki kutak, od interijera do eksterijera, stvarajući osjećaj kontinuiteta i povezanosti s okolišem.

Tijekom izgradnje, stavljen je naglasak na preciznost i učinkovitost. Korištenje montažnih drvenih zidova zahtijevalo je metodičan pristup, koji je olakšan inovativnim tehnološkim rješenjima. Kritični dio procesa bilo je precizno postavljanje ovih zidova, zadatak koji je riješen uz pomoć naprednog Flexijet 3D softvera i njegove sposobnosti da integrira 2D CAD crteže u stvarni trodimenzionalni prostor.

Zašto je Flexijet bio bitan u ovom projektu?


Sjecišta i krajnje točke zidova od drvenih okvira mogu se točno i brzo označiti na licu mjesta korištenjem jedinstvene značajke projekcije točaka laserskog mjernog sustava Flexijet 3D. Sve što je bilo potrebno jeste odabrati CAD točku na crtežu koja predstavlja krajnju točku zida, a Flexijet 3D bi se rotirao i laserskom točkom precizno pokazao CAD točku na gradilištu!

Učinkovitost ove tehnologije došla je do punog izražaja usporedbom potrebnog vremena za postavljanje zidova na tri razine zgrade: tradicionalnim metodama potrebno bi bilo 21 dan, dok je uz Flexijet 3D taj posao bio završen u samo 6 dana. Osim uštede vremena – impresivnih 15 dana, financijske prednosti su također značajne – troškovi su smanjeni za 18.000 dolara.

Taj porast učinkovitosti od 350% nije samo brojčani podatak – to je dokaz kako inovacije mogu transformirati način na koji gradimo i interagiramo objekte s prostorom oko nas. “WÄLDERHAUS” stoji kao svjedok potencijala tehnološkog napretka u službi održivog razvoja i građevinske izvrsnosti.

FLEXIJET U PRAKSI


FLEXICAD IZMJERA


DXF-datoteka-uvezena-u-FlexiCAD-prikazuje-polozaje-modularnih-zidova

DXF datoteka uvezena FlexiCAD prikazuje položaje modularnih zidova

TEHNIČKA PRIPREMA


KONAČAN REZULTAT


SONY DSC
SONY DSC
20150201_120946
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Snimka zaslona 2023-08-18 121456

Imate prostor koji je potrebno izmjeriti?


Bilo da imate manje ili više kompliciran prostor kojeg je potrebno kvalitetno izmjeriti, ili da želite moći samostalno mjeriti prostore vaših klijenata – možemo Vam ponuditi čitav spektar usluga:

a) s nama možete ugovoriti uslugu 3D mjerenja,
b) također, možemo Vam ponuditi uslugu konstruiranja namještaja, tehničku pripremu za proizvodnju, izradu programa za CNC strojeve,
c) kod nas možete i kupiti Flexijet uređaj – sa svim njegovim softverskim i hardverskim dodacima.

Pozivamo Vas da nam se javite za više detalja o našoj usluzi i proizvodima – rado ćemo Vam pružiti sve neophodne odgovore.