zaglavlje

Flexijet 3D – prednosti sustava

Flexijet 3D vam nudi milimetarsku preciznost


 • Mjerenja i crteži milimetarskom preciznošću uz izravan prijenos mjera sa mjesta izmjere u CAD program – to je ono što Flexijet 3D čini tako ekonomično prihvatljivim i učinkovitim
 • Fotografije s integrirane kamere, zajedno sa zvučnim zapisima, oboje povezani s CAD mjernim točkama, čine cjelovitu dokumentaciju on-site izmjere odnosno izmjere sa lica mjesta. Takvim inovativnim pristupom korisnici digitaliziraju projekt od samoga početka.
 • Greške izmjere, poput zapisivanja te naknadnog prepisivanja i unošenja u neki program, sada su prošlost.
 • Ovim načinom rada kompletna dokumentacija za proizvodnju namještaja po mjeri i opremanja interijera postaje digitalizirana i ostaje zatvorena unutar projekta praktično do samog sastavljanja namještaja.
 • Digitalna izmjera, projektiranje u CAD/CAM softveru, izrada na CNC strojevima, pruža nam veliku učinkovitost, te mogućnost pogrešaka prilikom prepisivanja ili usmenog objašnjavanja suradnicima je svedena na minimum, što korisnika čini konkurentnijim na tržištu.

PODRŠKA I KNOW HOW


Osnovna djelatnost zastupnika Flexijet uređaja za područje regije Adria i Balkana je uređenje i opremanje interijera.

Više od 8 godina koristimo uređaj za svoje potrebe mjerenja te projektiranja unutar izmjerenog stanja Flexijet uređajem. Projektiranje i tehničku pripremu za proizvodnju namještaja i opremanja interijera radimo prvenstveno u MegaCAD / MegaTISCHLERpro programu, ali još izmjeru obrađujemo, za potrebe vizualizacija, u SketchUp programu.

Uz osnovnu djelatnost projektiranja i opremanja interijera vršimo uslugu mjerenja i za druge korisnike u raznim djelatnostima. Bravari, staklari, brodograditelji, građevinski inspektori i nadzor, samo su neki kojima smo uspjeli pomoći izmjerom na projektima koji su bili sami po sebi komplicirani za konvencionalne izmjere. Takvim pristupom smo uvidjeli moguća poboljšanja na uređaju, te sa proizvođačem uspjeli poboljšati sam rad sustava i prilagoditi ga u korištenju sa raznim djelatnostima.

Više od 8 godina osobnog iskustva u korištenju Flexijet sustava dokazalo nam je kompatibilnost sa raznim programima, MegaCAD/MegaTISCHLERpro, Autodesk Inventor, SolidWorks, AutoCAD, SketchUp, ArchiCAD, Revit…

Na području naše regije imamo prodanih više od 20 uređaja, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Kosovo po jedan uređaj, dok unutar Hrvatske imamo prodanih 7 komada.

Svima je napravljena obuka i svi su uspješni korisnici Flexijet 3D sustava
On-Line obuka i podrška na domaćem jeziku, te Know-How kako pristupiti samoj izmjeri samo je jedna od prednosti zašto se odlučiti za Flexijet sustav

Zanima vas mogućnost suradnje?


Bilo da imate manje ili više kompliciran prostor kojeg je potrebno kvalitetno izmjeriti, ili da želite moći samostalno mjeriti prostore vaših klijenata – možemo vam ponuditi čitav spektar usluga.

Pozivamo vas da nam se javite za više detalja o našoj usluzi i proizvodima – rado ćemo vam pružiti sve neophodne odgovore.

OBUKA


Preporučen broj polaznika je makismum 3 po uređaju
Ukupno vrijeme trajanja je 2 – 3 dana/4 sata, ovisno o broju polaznika i njihovom početnom znanju i napretku

Program obuke


Dan 1

Upoznavanje sa sustavom Flexijet 3D: 3 sata

 • Opseg isporuke
 • Instalacija programa, podešavanje i upoznavanjem sučeljem i FlexiCAD 3.0 softverom
 • Pozicioniranje Flexijet sustava unutar prostora

Dan 2

Rad sa Flexijet uređajem: 9 sati

 • Rad sa ravninama
 • Pomicanje uređaja unutar istog projekta
 • Postavljanje referentnih točaka
 • Ponovno postavljanje uređaja unutar istog projekta bez referentnih točaka
 • Automatsko skeniranje horizontalnih i vertikalnih linija, linije duž putanje
 • Skeniranje digitalne mreže
 • Projekcija CAD točaka iz nacrta
 • Izvoz podataka i administracija

Dan 3 – OPCIJA

Praktičan ispit i provjera usvojenog znanja: 6 sati

 • Mjerenje stepeništa
 • Mjerenje hale
 • Mjerenje ureda sa postojećim stvarima u prostoru

Tvrtka Flexijet i FlexiCAD software


Prvotna djelatnost tvrtke Flexijet bila je programiranje i razvoj softwarea. 2007. godine rodila se ideja o razvoju i izradi sustava Flexijet 3D. Od tada tvrtka neprestano raste i ulaže u napredak sustava. Drastičan skok u razvoju vidi se prelaskom na novu generaciju, „The Next Generation“ 2018. godine

slikapodrska 1
Osiguran servis i podrška

Osiguran servis, rezervni dijelovi te konstantna podrška svojim korisnicima bitna je prednost u korištenju ovakvih uređaja.
Osluškivajući tržište i potrebe svojih korisnika tvrtka Flexijet konstantno unapređuje softver i sustav Flexijet, te na taj način čini ovaj uređaj još boljim i pouzdanijim. Opcijom potpisa ugovora o godišnjem održavanju i ažuriranju softvera, korisnik dobiva nove funkcije i veću sigurnost te poboljšan rad sustava.

Naši korisnici prilikom kupnje uređaja mogu dodatno zatražiti obuku za rad sa uređajem, mogu računati na podršku u obliku online upita putem e-maila ili interaktivno TeamViewer programom, također mogu od nas tražiti upute za rad prema konkretnim primjerima u praksi.
U svakom slučaju cilj nam je približiti uređaj svakom korisniku, zato svim našim klijentima na raspolaganju stoji centar za obuku na domaćem jeziku

cadslika 1
Intuitivan cad software

FlexiCAD softver koji je razvijen unutar tvrtke, a isključivo za potrebe Flexijet sustava, rađen je na
sličnom sučelju kao i većina CAD programa primjerice AutoCAD, što korisnicima pruža poznato
okruženje i nije potrebna dugotrajna prilagodba na novi softver
Intuitivan softver FlexiCAD napravljen je da korisnika vodi kroz izmjeru. Na takav način smanjeni su
previdi i pogreške. Kompletna izmjera vidljiva je na zaslonu računala, tableta i LCD ekrana na samom uređaju.

Predefiniranim simbolima kao što su vrata, prozori, radijatori, električne i sanitarne instalacije… sa
svim svojim gabaritima, vidljivi su odmah unutar nacrta, te se mogu odmah uočiti odstupanja ili greške
prilikom izmjere.

slika-rucno-automatizam 1
Integrirana kamera s nizom
korisnih funkcionalnosti

Fotografije s integrirane kamere, zajedno sa zvučnim zapisima, oboje povezani s CAD mjernim
točkama, čine cjelovitu dokumentaciju on-site izmjere odnosno izmjere sa lica mjesta, istodobno pružajući osnove vašeg dizajna. Promjenom pozadinskih boja, koje stvaraju skladnije korisničko
sučelje, izmjerena stanja su razumljiva, lako čitljiva i pogodna za daljnju obradu korisnicima koji
nemaju nikakvo znanje o korištenju Flexijet sustava.

Svaka točka prilikom izmjere se fotografira integriranom kamerom i taj zapis ulazi u projekt. Prelaskom
preko točke izmjere u nacrtu pojavljuje se fotografija ciljane točke i korisniku daje informaciju gdje je
točna pozicija na kojoj je mjera uzeta.

slikafunkcionalnosti 1
Nove funkcionalnosti za
veću preciznost

Oprema visoke kvalitete i funkcionalnosti omogućuje korisniku ugodan i iznimno precizan rad. Sama oprema izrađena je kako bi korisniku uštedjela vrijeme prilikom korištenja, ekran osjetljiv na dodir, integrirana 5MP kamera, postolje izrađeno od karbonskih vlakana, samo su dio cjeline ovog vrhunski izvedenog hardvera…

Redizajnirani Flexijet 3D dizajn “next generation” dobio je 2018. godine nagradu Red Dot Design Award.
Dodatne funkcije u FlexiCAD softveru omogućavaju da se detalji, projekata mjerenja, dokumentiraju i snime kao nikad do sada. Slike snimljene pomoću fotoaparata s tableta ili prijenosnog računala mogu biti označene i dodijeljene mjernim točkama.

Tu je i nova značajka za snimanje govornih bilješki kako bi svaki detalj na terenu na koji treba obratiti pažnju ostao zapažen unutar projekta.

slikakamera 1
Podržani različiti formati
datoteka

Prilikom izrade PDF datoteke, narudžbe i podaci o kupcu se sada mogu integrirati unutar PDF datoteke na izmjereni crtež. Slike snimljene tijekom izmjere i dokumentiranja zadatka, također se mogu uključiti u PDF datoteku. Uz mogućnost uključivanja potpisa klijenta, PDF se sada može koristiti kao službeni dokument.

Kompletna izmjera jednostavno se pretvara u .dwg / .dxf format i kao takva može se dalje koristiti unutar svih poznatih CAD programa (AutoCAD, MegaCAD/MegaTISCHLERpro, ProgeCAD …). Prijenos podataka u bilo koji poznati softver kao AutoCAD ili na CNC strojeve.slika-rucno-digitalno 2
Primjena u različitim
industrijama

Bilo da se radi o interijeru ureda, izgradnji kompleksnog rukohvata ili oluka, kućici na drvetu ili unutrašnjosti broda, mi smo tu da vam u
tren oka olakšamo kreiranje željenog dizajna. Od naših usluga
mogu profitirati ljudi koji žele iskoristiti maksimum od svog životnog i radnog prostora.

Korisnici mogu naći primjenu u projektiranju, trgovini, proizvođačkoj djelatnosti, građevinskoj djelatnosti.

Naši klijenti su različiti profili tvrtki i fizičke osobe koje žele profitirati uz digitalizaciju i sve pogodnosti koje donosi industrija 4.0.

slikausteda 1
Smanjen utrošak resursa
i povećana produktivnost

Najvažnija značajka Flexijeta je točno mjerenje i crtanje u 3D u jednom koraku uz trenutne provjere prikazanih rezultata. Nema više rukom napisanih mjerenja i bilješki!

Flexijet povećava vašu produktivnost i štedi resurse. Klasično mjerenje s izradom šablona oduzima vrijeme i toši materijal. Ne samo da ćete biti učinkovitiji, već ćete uz dobro planiranje 3D mjerenja smanjiti ponavljanje radnji, otpad i iskoristiti sve benefite koje nudi digitalizacija i industrija 4.0.
slikaprenosiv 1
Fleksibilan i prenosiv

Jednostavno rukovanje i manevriranje u bilo kojoj situaciji, bez detaljnih i kompliciranih namještanja stalka.

S Flexijetom ćete iskusiti što znači mjerenje bez zapreka 360° vertikalno i horizontalno, također okomito u odnosu na pod. Nema više skela ili ljestava, i bez obzira koliko mjerenje bilo kompleksno, izvodi ga samo jedna osoba.