zaglavlje

FAQ

Što je uključeno u svaki Flexijet 3D sustav?

Flexijet 3D laserski mjerni sustav dolazi u kompletu sa:

 • Integrirani fotoaparat 5 MP za  foto dokumentiranje detalja izmjere direktno na lokaciji
 • 7” touch screen
 • Stativ – tronožac, izrađen od karbonskih vlakana, korisna visina 65 – 155 cm,
 • Visoko kvalitetna torba za stativ
 • FlexiCAD softver, 1 radna stanica
 • Plastični praktični visoko kvalitetni kovčeg
 • Punjač baterija za Flexijet uređaj
 • Punjač AAA baterija
 • Bluetooth adapter
 • X-box bežični daljinski upravljač
 • Pribor, naljepnice „referentne točke“, ALU kutnici
 • Flexijet naočale za lakše uočavanje laserske zrake na suncu

Koliko je težak?

Kućište Flexijet uređaja teži oko 16 kg u kompletu sa svim Flexijet komponentama i priborom.

Mogu li koristiti Flexijet 3D vani?

Da, Flexijet 3D se može koristiti vani. U uvjetima jakog osvjetljenja možete aktivirati kameru na LCD zaslonu koji također prikazuje križ za položaj lasera. Crvene laserske naočale također su uključene u opremu što dodatno poboljšava gledanje laserske točke.

Koliko traje baterija prije punjenja?

Unutarnja baterija mjerne glave trajat će približno 8 sati. Međutim, ako pretjerano koristite unutarnji motor (npr. za skeniranje površina ili izvođenje niza mjerenja), vijek trajanja baterije će se malo smanjiti. Imajte na umu da se Flexijet također može koristiti dok se puni.

Koliko traje punjenje?

Za potpuno punjenje Flexijet 3D-u treba otprilike samo 2,5 sata.

Molimo kontaktirajte nas za dodatne detalje.

Koji je softver koji pokreće Flexijet 3D?

Hardver Flexijet 3D pokreće naš prilagođeni softver FlexiCAD. Kada kupite Flexijet 3D, dobit ćete jednu licencu za instaliranje ovog softvera na prijenosno računalo. FlexiCAD je “mozak” koji stoji iza sustava i pruža brojne značajke i naredbe koje Flexijet 3D čine uistinu inovativnim mjernim sustavom. Softver komunicira s mjernom glavom putem vlastite namjenske WiFi mreže.

Može li Flexijet izmjeriti zakrivljene zidove ili površine?

Da svakako! Flexijet ima brojne jedinstvene značajke koje nisu dostupne u drugim sustavima. I ne zaboravite, Flexijet 3D zapravo crta vaš model dok mjerite. Crtež je pravi 3D CAD crtež s linijama, polilinijama, krugovima, lukovima itd. 

Izmjera Flexijet 3D uređajem nije point cloud odnosno oblak točaka, već su to CAD točke, linije i krivulje koje su odmah iskoristive u bilo kojem kompatibilnom CAD programu. Nakon izmjere nije potrebna dodatna obrada nacrta kao što je to slučaj sa “point cloud” uređajima.

Koliki je domet lasera?

Točnost Flexijeta 3D je 0,9 mm za svakih 10 m. Odnosno, na 20 m točnost je 1,8 mm, na 30 m je 2,7 mm itd. Laser sam može mjeriti i više od 150 m, iako to ne biste željeli učiniti. Dovoljno je pomaknuti uređaj, približiti se cilju i preko referentnih točaka ponovo pozicionirati uređaj unutar izmjere jer je na ovaj način daleko preciznija izmjera.

Čega bi korisnik trebao biti svjestan? 

Davatelj usluga Studio Element d.o.o. obavlja sav posao umjesto vas. Trebali biste biti sigurni da se nakon mjerenja u vašem prostoru neće dogoditi veće strukturne promjene, jer to može promijeniti podatke mjerenja koje u tom slučaju neće biti točne niti možemo jamčiti za iste.

Mora li soba prilikom mjerenja biti prazna? 

Kako bi tehničar mogao izmjeriti sobu s milimetarskom preciznošću, soba bi u idealnom slučaju trebala biti prazna. Barem zid na kojem će komad namještaja stajati u budućnosti mora ostati slobodan.

Moraju li se sve sobe mjeriti? 

Ne. Tehničar mjeri sobu u koju želite postaviti svoj budući komad namještaja.

Mogu li izmjeriti druge prostorije

Da, cijena se formira prema satu mjerenje. Za sve ponude se obratite našim savjetnicima za mjerenje.

Hoće li biti savjetovanja na licu mjesta? 

Ne, tehničar dolazi samo mjeriti dogovoreni objekt ili prostor ukoliko nije drugačije dogovoreno prije same izmjere. 

Trenutno vas rado savjetujemo telefonom, e-poštom i u našem prostoru na adresi Dolac 1/1 kat.

Što se događa nakon mjerenja? 

Čim dobijemo podatke o izmjeri, vaš savjetnik stvorit će konfiguraciju prema situaciji i vašim željama. Tada će vam poslati neobvezujuću ponudu za daljnje postupke. Ako imate zahtjeva za namještaj po mjeri, naravno, možete u bilo kojem trenutku razgovarati sa savjetnikom za opremanje.

Mogu li prevoziti Flexijet 3D u zrakoplovu?

Da. Studio Element d.o.o. često putuje u druge države kako bi demonstrirao uređaj ili održao treninge. Flexijet se lako ukrcava na brod kao prtljaga. Kao dodatnu mjeru predostrožnosti na ambalažu jasno označavamo kao lomljivo.

Da li vam je za korištenje Flexijet uređaja potrebna naša tvrtka?

U načelu ne, Flexijet možete koristiti samostano.

No, mnoge male tvrtke suočavaju se s projektima koji zahtijevaju mjerenje i stvaranje 3D modela koji pruža razinu preciznosti i težine daleko iznad onoga za što su sposobni. Budući da se to može dogoditi rijetko, kupnja namjenskog mjernog sustava kao što je Flexijet 3D možda neće biti opravdana. Praktičnije rješenje bilo bi angažirati nekoga tko to može učiniti za vas. U takvim okolnostima Studio Element d.o.o. odnosno 3D mjerenje može pružati mjerne usluge uz naknadu.

Koje usluge točno pruža naša tvrtka Studio element d.o.o.?

Studio Element d.o.o. će iskreno procijeniti možemo li vam pružiti ishode koje tražite. Flexijet 3D je iznimno svestran laserski mjerni sustav i tijekom godina obavljao je mjerne zadatke u različitim okruženjima i industrijama. Nakon što dovršimo zadatak mjerenja, pružamo vam izvezenu DXF ili DWG datoteku. Tada ćete moći uvesti model u svoj CAD ili građevinski softver. Također možemo izvoziti u druge formate koji su specifični za softver.

Koja je cijena naših usluga?

Cijena će se razlikovati ovisno o opsegu i potrebnom vremenu mjerenja. Izuzetno je teško pružiti fiksnu ponudu odnosno cijenu jer svaka izmjera ima svoje izazove. Međutim, možemo dati procjenu troška, odnosno koliko je potrebno sati izmjere pod uvjetom da se dostavi temeljit sažetak koji uključuje detaljne informacije i fotografije itd.