zaglavlje

Usluga 3D mjerenja prostora

Intuitivno cad mjerenje


FLEXIJET-om 3D u kratkom roku mjerimo vaš odabrani prostor do najsitnijeg detalja i omogućujemo vam preciznost o kakvoj sanjate. Bilo da se radi o interijeru ureda, izgradnji kompleksnog rukohvata ili oluka, kućici na drvetu ili unutrašnjosti broda, mi smo tu da vam u tren oka olakšamo kreiranje željenog dizajna.

Za ovaj sistem prepreke poput namještaja više ne predstavljaju nikakav problem, a neugodna iznenađenja nastala radi pogrešnih mjera više nema.
Prostor mora biti pažljivo izmjeren tako da se vaš komad namještaja točno uklapa u predviđeno mjesto. Budući da to ponekad zna biti zamorno, nudimo vam uslugu mjerenja te ćemo vaš prostor izmjeriti na milimetar pomoću moderne laserske tehnologije.

Tijekom izmjere (360° vertikalno i horizontalno) podaci se prenose na FlexiCAD, softver instaliran na laptopu ili tabletu, te se postiže neposredna vizualizacija prostora na licu mjesta prilikom mjerenja. Također postoji mogućnost prenošenja podataka u DWG/DXF dokument koji se učitava u bilo koji softver poput AutoCAD-a ili čak na CNC strojeve.
Finalni proizvod usluge je precizni 3D prikaz u CAD programu koji omogućuje jednostavne izmjene.

Posebne značajke sustava


 • Automatsko mjerenje (mjerenje oblika zida – horizontalno, vertikalno i serijsko duž neke putanje)
 • Projekcija točaka u prostoru (prenošenje dizajna direktno na zid, pod ili strop)
 • Skeniranje površine (skeniranje nepravilnosti na površini)
 • Prebacivanje visina horizontalno iz prostorije u prostoriju (vagres) ili vertikalno sa poda na strop odnosno sa stropa na pod (visak)
 • 3D skeniranje
 • Šablone i digitaliziranje šablona više nije potrebno.
 • Točno mjerenje najnovijom 3D tehnologijom
 • Brzo dimenzioniranje/kotiranje svih zidova, uključujući kutove
 • Prikaz svih utičnica, prekidača za svjetlo i ostalih elemenata u prostoriji, radijatori, prozori, vrata…
 • Mjerenje neravnih podova
 • Mjerenje kosih zidova
 • Fotodokumentiranje izmjere

UKRATKO ZAŠTO 3D MJERENJE S FLEXIJETOM?


 • Stvorite točna mjerenja i crtajte u 3D u jednom koraku! Brza i učinkovita izmjera, te smanjenje troškova mjerenja.
 • Bez obzira koliko mjerenje bilo kompleksno, izvodi samo jedna osoba
 • Izračun površina ili prostora odmah nakon mjerenja traženih točaka. Trenutne provjere prikazanih rezultata.
 • Nema više rukom napisanih mjerenja i bilješki!
 • Izrada šablona više nije potrebna
 • Mjerenje bez zapreka 360° vertikalno i horizontalno također okomito u odnosu na pod
 • Fleksibilan je i prenosiv. Jednostavna upotreba bez detaljnih i kompliciranih namještanja stalka. Nema više skela ili ljestava!
 • Pogreške prilikom mjerenja i neizmjereni detalji su sada povijest
 • Prijenos podataka u bilo koji poznati softver kao AutoCAD ili na CNC strojeve
 • Neposredna vizualizacija prostora na licu mjesta prilikom mjerenja
softver-2

INTUITIVAN SOFTWARE

Intuitivan softver vodi korisnika tijekom mjerenja, kako bi kasnije prilikom obrade izmjere i projektiranja bila što jasnija izmjera. Svaka točka mjerenja se fotodokumentira kamerom koja je ugrađena u sam uređaj. Veliki izbor već predefiniranih simbola i objekata, poput prozora, vrata, radijatora, klima uređaja, instalacija itd. ubrzava sami proces izmjera, a kasnije korištenje izmjerenih podataka svima pojednostavljuje čitanje izmjere.

Korisnici koji ne posjeduju licencu FlexiCAD 3.1 softvera ili novijeg, podatke izmjerene Flexijetom, mogu pregledati besplatnim FlexiCAD Viewerom.

hardver-1

POUZDAN HARDWARE

Oprema visoke kvalitete i funkcionalnosti omogućuje korisniku ugodan i iznimo precizan rad. Sama oprema izrađena je kako bi korisniku uštedjela vrijeme prilikom korištenja, ekran osjetljiv na dodir, integrirana 5MP kamera, postolje izrađeno od karbonskih vlakana, samo su dio cjeline ovog vrhunski izvedenog hardvera…

Redizajnirani Flexijet 3D dizajn “next generation” dobio je 2018. godine nagradu Red Dot Design Award.

iconfinder_2135935_chat_message_support_text_icon-1

VRHUNSKA PODRŠKA

Već više od 8 godina vršimo uslugu te koristimo uređaj za potrebe mjerenja u opremanju interijera, brodogradnji, metalnoj, staklarskoj industriji i drugim područjima te nas iskustvo u raznim granama čini kompetentnim za pružanje podrške našim korisnicima.

Naši korisnici prilikom kupnje uređaja mogu dodatno zatražiti obuku za rad sa uređajem, mogu računati na podršku u obliku online upita putem e-maila ili interaktivno TeamViewer programom, također mogu od nas tražiti upute za rad prema konkretnim primjerima u praksi.

U svakom slučaju cilj nam je približiti uređaj svakom korisniku.

Kome je usluga namijenjena?


Flexijet 3D pojednostavljuje kompleksna mjerenja. Korisnici mogu naći primjenu u projektiranju, trgovini, proizvođačkoj djelatnosti, građevinskoj djelatnosti. Od naših usluga mogu profitirati korisnici iz raznih poslovnih polja ili jednostavno ljudi koji žele iskoristiti maksimum od svog životnog prostora.

Usluga 3D izmjere prostora za salone namještaja i salone keramike


Ukoliko svojim kupcima nudite opremanje prostora, onda znate da opremanje počinje s – izmjerom.

Upravo prilikom izmjere se događaju i najveće pogreške – previde se vrlo važni detalji u prostoru (kao što su utičnice, radijatori, parapeti, prozorske klupčice, vodovodne i plinske instalacije i sl.) i oni jednostavno ostanu neizmjereni, ili bolje rečeno ne budu obuhvaćeni izmjerom.

Nisu problem samo dodatni elementi u prostoru, koji se na prvi pogled čine beznačajnima. 

Zapravo, najveći “neprijatelji” točne izmjere su kutovi i neravni zidovi, koje je bez raznih pomagala poput kutomjera, šablona i sl., relativno teško precizno izmjeriti. Promašene mjere za desetinku stupnja nisu problematične kod malih dimenzija, ali u većem prostoru one predstavljaju ozbiljan problem kod ugradnje namještaja po mjeri.

I tu na scenu stupa Flexijet – uređaj koji nam omogućava da sve mjere prostora dobijemo savršeno precizno – upravo onakve kakve su one u stvarnosti.

I ne samo to – u vrlo kratkom vremenu sve informacije nastale mjerenjem Flexijetom se pohranjuju u CAD program, u kojem se kasnije nastavlja projektiranje namještaja po mjeri.

To ujedno znači da se izmjera Flexijetom vrši softverom i u softveru ostaje – nema prepisivanja na papir i ručnog unošenja mjera u softver za projektiranje namještaja, čime smo osigurali da sve buduće faze projekta, a koje slijede nakon izmjere, budu precizne, učinkovite, bez upitnika i iznenađenja u kasnim fazama implementacije (npr. kod montaže).

Naša usluga mjerenja je namijenjena svim tvrtkama koji se bave izradom namještaj po mjeri, konstruiraju radne ploče, zidne obloge, bave se obradom keramike, ili materijala poput Laminama, Decatona, Silestonea, Quartza, Quarella i sl.

Što možemo ponuditi vašem salonu?


 • Doći ćemo u objekt vašeg kupca i u vrlo kratkom roku izmjeriti njegov prostor – kako bi vaša tvrtka mogla precizno i učinkovito isporučiti namještaj po njihovoj mjeri (sam čin izmjere kod kupaca ulijeva povjerenje budući da oprema djeluje impozantno i ostavlja dojam profesionalnosti).
 • Datoteka koju ćemo vam isporučiti uvijek sadrži 2D ili 3D izmjeru u .dwg ili .dxf formatu (ovisno o vašim potrebama), zatim fotografije prostora i karakterističnih detalja na koje treba paziti prilikom projektiranja i izrade namještaja, PDF nacrte s kompletnim mjerama prostora i svih kutova u prostoriji. 
 • Nakon isporuke datoteka stajat ćemo vam na raspolaganju u slučaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća. U slučaju potrebe za tehničkom pripremom i kompletnim nacrtima u vidu pripreme za proizvodnju, tu uslugu vam također možemo ponuditi (u programu MegaCAD i MegaTISCHLERpro).

Pogledajte naš video o smanjenju grešaka u radu