zaglavlje

Učinkovitost Flexijet 3D mjernog sustava u mjerenju oštećenog krova

Kratka prezentacija projekta


U svijetu brzih tehnoloških promjena, svaki trenutak uštede vremena znači potencijalnu financijsku uštedu i veću konkurentsku prednost. Kada su u pitanju mjerenje i izrada CAD crteža za restauraciju ili gradnju, preciznost i brzina su ključne. Nećemo govoriti hipotetski, već vam želimo prezentirati jedan stvarni slučaj koji demonstrira nevjerojatnu uštedu resursa različitih vrsta.

Pozadina

Gospodin Kai Beck iz Aufmassprofija u Hamburgu prihvatio je zadatak da dovrši mjerenje krovne konstrukcije na gradilištu i isporuči konačnu CAD datoteku klijentu. Ova zgrada, koja je zaštićena kao kulturno naslijeđe, pretrpjela je značajnu štetu u požaru. Bilo je ključno precizno izmjeriti oštećenu krovnu konstrukciju kako bi se pažljivo planirala njena restauracija. Klijent je u svom početnom proračunu odredio 40 sati za mjerenje.

Koristeći Flexijet 3D sustav, gospodin Beck je izmjerio cijelu konstrukciju za samo 7 sati, pritom kreirajući točnu i detaljnu CAD datoteku. U usporedbi s očekivanim vremenom od 40 sati za ručno mjerenje, ova ušteda od 33 sata rezultirala je ogromnom financijskom uštedom klijenta. Ne moramo naglašavati njegovo zadovoljstvo onim što je, izvan svih očekivanja, dobio.

Na projektu su sudjelovali:


Izvođač radova: Gospodin Kai Beck, Hamburg

Klijent: Privatni investitor

Flexijet 3D nudi mnoštvo prednosti koje ga izdvajaju od konvencionalnih metoda mjerenja:

  • Mogućnost mjerenja od strane jedne osobe.
  • Neograničeno mjerenje u svim smjerovima (360°).
  • Grafička kontrola na licu mjesta.
  • Povezanost s popularnim CAD softverima.
  • Prikaz CAD točaka pomoću lasera, što olakšava ugradnju.
  • I još mnoge druge karakteristike koje ga čine idealnim za suvremene inženjere i arhitekte.

FLEXIJET U PRAKSI


P1030068
Mjerenje i crtanje krovne rešetke sa Flexijetom

FLEXICAD IZMJERA


Screenshot 2014-10-07 13.11.51 (1)
Screenshot 2014-10-07 11.57.04
Podaci mjerenja i CAD crtež izrađen Flexijetom 2
Flexijet izmjera

Zaključak


ODABERITE PAMETNIJE, NE KOMPLICIRANIJE I TEŽE…


U suvremenom poslovnom svijetu, tehnologija poput Flexijet 3D sustava postaje nezamjenjiva. Ona ne samo da pomaže u smanjenju vremena potrebnog za mjerenje i izradu crteža, već osigurava visoku preciznost koja je od ključne važnosti u građevinskim projektima. Kako tehnologija napreduje, sposobnost tvrtki da se prilagode i usvoje ove napredne alate postaje ključna za njihov dugoročni uspjeh.

Imate prostor koji je potrebno izmjeriti?


Bilo da imate manje ili više kompliciran prostor kojeg je potrebno kvalitetno izmjeriti, ili da želite moći samostalno mjeriti prostore vaših klijenata – možemo Vam ponuditi čitav spektar usluga:

a) s nama možete ugovoriti uslugu 3D mjerenja,
b) također, možemo Vam ponuditi uslugu konstruiranja namještaja, tehničku pripremu za proizvodnju, izradu programa za CNC strojeve,
c) kod nas možete i kupiti Flexijet uređaj – sa svim njegovim softverskim i hardverskim dodacima.

Pozivamo Vas da nam se javite za više detalja o našoj usluzi i proizvodima – rado ćemo Vam pružiti sve neophodne odgovore.