zaglavlje

Projekcija točaka za sidrenje stroja teškog 120t

Kratka prezentacija projekta


Tvrtka MKM International GmbH osim razvoja proizvodnje i proizvodnih pogona bavi se još i montažom proizvodnih linija. Tolerancije u izvedenom stanju objekta, predstavljaju velike probleme prilikom montaže linija koje moraju biti sidrene i montirane sa minimalnim otklonima. 

Konvencionalnim putem, liniju je trebalo postaviti, potom označiti mjesta bušenja gdje bi se linija trebala usidriti. Kako je linija velikih dimenzija i velike težine, nezgodna je manipulacija sa njom po proizvodnoj hali. 

Flexijet sa svojom funkcijom projekcije točaka našao je svoju primjenu i u ovom segmentu posla. 

Nakon što smo u CAD nacrtu unijeli točne pozicije sidrenja stroja, bilo je dovoljno pozicionirati Flexijet u prostor, te prenijeti točke sidrenja direktno na poziciju gdje će se stroj montirati. Sa svojom milimetarskom preciznošću Flexijet je bez problema prenio mjesta sidrenja, čak je sa svojom funkcijom „Show CAD point perpendicular to plane“ ispravio sve nedostatke koji su bili na podlozi. 

Stroj je pozicioniran na mjesto uz minimalne manipulacije po proizvodnoj hali.

Uz uštedu vremena i troškova pri mjerenju i sastavljanju, s Flexijetom 3D dobivate sigurnost, da svoje planiranje, izgradnju i proizvodnju temeljite na pouzdanim podacima. 

Neke od prednosti Flexijet 3D uređaja

  • Milimetarska točnost
  • Sve dimenzije, kutevi, krivulje nagibi, neravnine dostupni su odmah iz nacrta na licu mjesta 
  • Sigurnost i profesionalnost od mjerenja do montaže

Na projektu su sudjelovali:


Untitled-design-23

Klijent: MKM International GmbH

MJERENJE FLEXIJET-OM


FLEXICAD IZMJERA


Imate prostor koji je potrebno izmjeriti?


Bilo da imate manje ili više kompliciran prostor kojeg je potrebno kvalitetno izmjeriti, ili da želite moći samostalno mjeriti prostore vaših klijenata – možemo Vam ponuditi čitav spektar usluga:

a) s nama možete ugovoriti uslugu 3D mjerenja,
b) također, možemo Vam ponuditi uslugu konstruiranja namještaja, tehničku pripremu za proizvodnju, izradu programa za CNC strojeve,
c) kod nas možete i kupiti Flexijet uređaj – sa svim njegovim softverskim i hardverskim dodacima.

Pozivamo Vas da nam se javite za više detalja o našoj usluzi i proizvodima – rado ćemo Vam pružiti sve neophodne odgovore.