zaglavlje

3D izmjera interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj

Kratka prezentacija projekta


Među našim klijentima do sada se našlo različitih tvrtki i organizacija, no jednog klijenta želimo posebno istaknuti – Interpretacijski centar maritimne baštine u Malinskoj.

Riječ je o projektu koji nam je izrazito drag, upravo zato što je stasao u remek djelo arhitekture. Ponosni smo što smo sudjelovali na njemu, a u nastavku ćemo vam pokušati prenijeti barem djelić te fenomenalne priče.

Na projektu smo radili s još 2 izvanredne tvrtke – tvrtkom Articus d.o.o.koja je bila zadužena za konstruiranje i vođenje projekta, te tvrtkom Lignor d.o.o. čiji je zadatak bio izrada spuštenog stropa od drvenih letvica, izrada i montaža ormara, recepcijskog pulta, garderobe, čajne kuhinje, ureda itd..

Zadatak naše tvrtke Studio Element d.o.o. bio je izmjeriti prostor (uključujući i strop) našim preciznim Flexijet 3D uređajem. Radi se o prostoru sa zaobljenim zidovima nepravilnog oblika, a samo strop je površine 250m2 – samim time, bilo bi jako mučno mjeriti ga ručno, a preciznost bi bila više nego upitna. U ovoj fazi projekta naš Flexijet je odradio glavnu ulogu i ispunio preduvjet da se montaža elemenata na stropu i u prostoru može izvršiti bez problema.

Na osnovu 3D izmjere ucrtane su pozicije metalnih C/D nosača i statički proračun na ovjes. Napravljen je import u Flexijet, te projiciranje točaka za nosače na stropu.

Nakon što smo odradili precizno 3D mjerenje, izvršeno je konstruiranje spuštenog stropa drvenih letvi i nosača na podlozi izmjere, te postavljanje segmenata stropa. 

Rezultat ovih zajedničkih napora koje su uložile naše 3 tvrtke možete vidjeti na fotografijama ispod:

Na projektu su sudjelovali


Articus d.o.o., Dolac 1,
10000 Zagreb
OIB: 91823948143, [email protected],
+385 98 795 208
Lignor d.o.o., Kralja Zvonimira 35,
34310 Pleternica
OIB: 39522824214,
+385 98 289 402,
[email protected]
Studio Element d.o.o.,
Dolac 1, Zagreb, Hrvatska
[email protected]

Mjerenje: Edo Aganović (Studio Element d.o.o.), Josip Hruškar (Articus d.o.o.)

PROSTOR


MJERENJE 1
MJERENJE 4
MJERENJE 5
MJERENJE 6
MONTAŽA 1
MONTAŽA
PRIJE MJERENJA
PRIJE ZAVRSENOG

FLEXIJET IZMJERA


FLEXIJET NACRT IZMJERE

KONAČAN REZULTAT


konacan rezultat - 3dmjerenje
ZAVRŠENO 2
ZAVRŠENO 3

Imate prostor koji je potrebno izmjeriti?


Bilo da imate manje ili više kompliciran prostor kojeg je potrebno kvalitetno izmjeriti, ili da želite moći samostalno mjeriti prostore vaših klijenata – možemo Vam ponuditi čitav spektar usluga:

a) s nama možete ugovoriti uslugu 3D mjerenja,
b) također, možemo Vam ponuditi uslugu konstruiranja namještaja, tehničku pripremu za proizvodnju, izradu programa za CNC strojeve,
c) kod nas možete i kupiti Flexijet uređaj – sa svim njegovim softverskim i hardverskim dodacima.

Pozivamo Vas da nam se javite za više detalja o našoj usluzi i proizvodima – rado ćemo Vam pružiti sve neophodne odgovore.