zaglavlje

Modernizacija i sigurnosno unaprjeđenje tornja RC Puntijarka

Kratka prezentacija projekta


Pregled projekta

Projekt modernizacije tornja RC Puntijarka, koji je sastavni dio meteorološke postaje Puntijarka, predstavlja značajan korak u unapređenju infrastrukture i sigurnosti objekta. Glavni fokus projekta bio je na detaljnom mjerenju i analizi betonskih stupova tornja te konstruiranju i montaži novog čeličnog stepeništa s ogradom i platformom na kupoli. Ovaj projekt ne samo da povećava funkcionalnost i sigurnost tornja već i demonstrira inovativnu primjenu tehnologije u cilju poboljšanja postojećih struktura.

Tehnički detalji

Za potrebe ovog projekta provedeno je detaljno 3D mjerenje opsega betonskih stupova tornja na svaka tri metra visine. Cilj mjerenja bio je provjeriti odstupanja i nagib stupova radi konstruiranja, izrade i montaže nosača i konstrukcije stepeništa do vrha tornja. Mjerenje je obuhvatilo i analizu kupole na vrhu te dno podesta tornja, s posebnim fokusom na planiranje konstrukcije novog stepeništa.

Izrada 3D modela stupova omogućila je precizno planiranje i dizajn čeličnog stepeništa, ograde, i platforme koja će biti postavljena na kupoli. Ovaj pristup osigurao je da konstrukcija bude u potpunosti prilagođena postojećim dimenzijama i specifikacijama tornja, smanjujući rizik od mogućih konstrukcijskih grešaka.

Konstruiranje, izrada i montaža stepeništa povjerena je Tehno – Elektro d.o.o., čime je osigurana kvaliteta izvedbe zahvaljujući iskustvu i ekspertizi ove tvrtke u sličnim projektima.

Benefiti modernizacije

  • Poboljšana sigurnost i pristupačnost: Novo čelično stepenište s ogradom i platformom značajno poboljšava sigurnost i pristupačnost kupole tornja, omogućujući lakše i sigurnije obavljanje radova i održavanje.
  • Precizno planiranje i izvedba: Korištenjem 3D mjerenja i modeliranja osigurana je visoka razina preciznosti u planiranju i izvedbi projekta, što minimizira rizik od grešaka i potrebu za dodatnim prilagodbama.
  • Očuvanje strukturnog integriteta: Detaljno mjerenje stupova i analiza odstupanja i nagiba omogućila je identifikaciju i adresiranje potencijalnih problema u strukturnoj stabilnosti tornja, čime se osigurava njegova dugoročna sigurnost.
  • Inovativna upotreba tehnologije: Primjena napredne tehnologije 3D mjerenja i modeliranja demonstrira predanost korištenju inovativnih rješenja za poboljšanje i očuvanje infrastrukturnih objekata.

Na projektu su sudjelovali


Flexijet operater za izmjeru i pripremu nacrta izmjere:

Articus d.o.o., Dolac 1, Zagreb

[email protected]

+3859875208

Naručitelj, konstruktor i izvođač stubišta i platforme:

Tehno – Elektro d.o.o.
Omladinska ul. 43, 31401, Viškovci

tehnoelektro.hr

+385998763710

studioelement-1

Zastupnik za Flexijet 3D uređaj i pružatelj usluga 3D mjerenja:

Studio Element d.o.o.,
Dolac 1, Zagreb

[email protected]

Zaključak


Projekt modernizacije tornja RC Puntijarka primjer je uspješne primjene napredne tehnologije u cilju poboljšanja sigurnosti i funkcionalnosti infrastrukturnih objekata. Precizno mjerenje i planiranje, u kombinaciji s kvalitetnom izvedbom, osigurali su uspješnu realizaciju projekta koji će imati dugotrajan pozitivan učinak na održavanje i upotrebu tornja. Ovaj projekt služi kao inspiracija za buduće inicijative usmjerene na modernizaciju i unapređenje infrastrukturnih objekata.

FLEXICAD IZMJERA


screen4
screen3
screen2
screen1

TEHNIČKA PRIPREMA


FLEXIJET NA DJELU


IMG-20240321-WA0008-1
IMG-20240321-WA0009
IMG-20240321-WA0010

KONAČAN REZULTAT


IMG-32be94fb42877521bce5c40f59b52827-V
IMG-dca1d23c475170d26773e54cfba84f2b-V

Imate prostor koji je potrebno izmjeriti?


Bilo da imate manje ili više kompliciran prostor kojeg je potrebno kvalitetno izmjeriti, ili da želite moći samostalno mjeriti prostore vaših klijenata – možemo Vam ponuditi čitav spektar usluga:

a) s nama možete ugovoriti uslugu 3D mjerenja,
b) također, možemo Vam ponuditi uslugu konstruiranja namještaja, tehničku pripremu za proizvodnju, izradu programa za CNC strojeve,
c) kod nas možete i kupiti Flexijet uređaj – sa svim njegovim softverskim i hardverskim dodacima.

Pozivamo Vas da nam se javite za više detalja o našoj usluzi i proizvodima – rado ćemo Vam pružiti sve neophodne odgovore.