3D mjerenje 1st
3D mjerenje The Next Generation
Stairbox Stairbuilder
Stairbox360°
Studio Element d.o.o.
3D MJERENJE
by Studio Element d.o.o.
www.studioelement.hr
Dolac 1, Zagreb, Hrvatska
info@3dmjerenje.com

Edo Aganović
Project Manager
+385 98 472 900
edo@studioelement.hr
Image Alt

Usluge 3D mjerenja s Flexijetom

Usluge 3D mjerenja s Flexijetom

USLUGA 3D MJERENJA

FLEXIJET 3D u kratkom vremenu mjeri željeni prostor pomoću lasera. Za ovaj sistem prepreke poput namještaja više ne predstavljaju nikakav problem, a neugodna iznenađenja nastala radi pogrešnih mjera više nema.
Tijekom izmjere (360° vertikalno i horizontalno) podaci se prenose na FlexiCAD, softver instaliran na laptopu ili tabletu, te se postiže neposredna vizualizacija prostora na licu mjesta prilikom mjerenja. Također postoji mogućnost prenošenja podataka u DWG/DXF dokument koji se učitava u bilo koji softver poput AutoCAD-a ili čak na CNC strojeve.

Mogućnosti sistema:

  • Automatsko mjerenje (mjerenje oblika zida – horizontalno, vertikalno i serijsko duže neke putanje)
  • Projekcija točaka u prostoru (prenošenje dizajna direktno na zid, pod ili strop)
  • Skeniranje površine (skeniranje nepravilnosti na površini)
  • 3D skeniranje

Kliknite na sliku za veće dimenzije

Intuitivan software

Intuitivan softver vodi korisnika tijekom mjerenja, kako bi kasnije prilkom obrade izmjere i projektiranja bila što jasnija izmjera. Svaka točka mjerenja se fotodokumentira kamerom koja je ugrađena u sam uređaj. Veliki izbor već predefiniranih simbola i objekata, poput prozora, vrata, radijatora, klima uređaja, instalacija itd. ubrzava sami proces izmjera, a kasnije korištenje izmjerenih podataka svima pojednostavljuje čitanje izmjere.   

Korisnici koji ne posjeduju licencu FlexiCAD 3.1 softvera ili novijeg, podatke izmjerene Flexijetom, mogu pregledati besplatnim FlexiCAD Viewerom.

Pouzdan hardware

Oprema visoke kvalitete i funkcionalnosti omogućuje korisniku ugodan i iznimo precizan rad. Sama oprema izrađena je kako bi korisniku uštedjela vrijeme prilikom korištenja, ekran osjetljiv na dodir, integrirana 5MP kamera, postolje izrađeno od karbonskih vlakana, samo su dio cjeline ovog vrhunski izvedenog hardvera…

Redizajnirani Flexijet 3D dizajn “next generation” dobio je 2018. godine nagradu Red Dot Design Award.

Vrhunska podrška

Već više od 6 godina vršimo uslugu te koristimo uređaj za potrebe mjerenja u opremanju interijera, brodogradnji, metalnoj, staklarskoj industriji i drugim područjima te nas iskustvo u raznim granama čini kompetentnim za pružanje podrške našim korisnicima. 

Naši korisnici prilikom kupnje uređaja mogu dodatno zatražiti obuku za rad sa uređajem, mogu računati na podršku u obliku online upita putem e-maila ili interaktivno TeamViewer programom, također mogu od nas tražiti upute za rad prema konkretnim primjerima u praksi.

U svakom slučaju cilj nam je približiti uređaj svakom korisniku.  

ZAŠTO 3D MJERENJE?

Precizna izmjera prostora osnova je za kvalitetan dizajn kako interijera tako i eksterijera. Napredak tehnologije omogućio je razvoj sistema za mjerenje koji daju u milimetar točne rezultate, a jedan od takvih sistema je upravo FLEXIJET 3D.

S obzirom na visoke cijene takvih sistema, u slučajevima jednokratne upotrebe, kupnja sistema često nije najisplativija varijanta. Tu nastupamo mi.

FLEXIJET-om 3D u kratkom roku mjerimo vaš odabrani prostor do najsitnijeg detalja i omogućujemo vam preciznost o kakvoj sanjate. Bilo da se radi o interijeru stambenog prostora ili ureda, izradi kompleksnog rukohvata ili oluka, kućici na drvetu ili unutrašnjosti broda, mi smo tu da vam u tren oka olakšamo kreiranje željenog dizajna. Finalni proizvod usluge je precizni 3D prikaz u CAD programu koji omogućuje kvalitetno daljnje projektiranje.

Uz Flexijet uređaj, CAD/CAM računalni programi poput MegaTISCHLERpro, Solidworksa, AutoCAD-a, SketchUp-a… dolaze do maksimalnog iskorištenja. Kutevi i krivulje ne predstavljaju više nikakvu prepreku u kvalitetnoj pripremi proizvodnje. Izrada šablona više nije potrebna!!!

Kliknite na sliku za veće dimenzije

ZA KOGA JE USLUGA NAMIJENJENA?

Flexijet 3D i najkompleksnija mjerenja će učiniti jednostavnim. Korisnici mogu naći primjenu u projektiranju, trgovini, proizvođačkoj djelatnosti, građevinskoj i drugim djelatnostima. Od naših usluga mogu profitirati korisnici iz raznih poslovnih polja ili jednostavno ljudi koji žele iskoristiti maksimum od svog životnog prostora.

Kliknite na sliku za veće dimenzije

TKO MOŽE IMATI KORISTI OD NAŠE USLUGE 3D MJERENJA?

Dizajn i opremanje interijera

Kliknite za pregled projekata…

Izvođači kuhinja po mjeri

Kliknite za pregled projekata…

Arhitekti i geodeti

Kliknite za pregled projekata…

Staklari i izvođači fasada

Kliknite za pregled projekata…

Proizvođači namještaja i stolari

Uskoro pregled projekata…

Bravari i metalna industrija

Kliknite za pregled projekata…

Klesari i zidari

Uskoro pregled projekata…

Građevinari i izrađivači stepenica

Uskoro pregled projekata…

USLUGA 3D MJERENJA PROSTORA

FLEXIJET 3D u kratkom vremenu mjeri željeni prostor pomoću lasera. Za ovaj sistem prepreke poput namještaja više ne predstavljaju nikakav problem, a neugodna iznenađenja nastala radi pogrešnih mjera više nema.

USLUGA OBRADE 3D IZMJERE I IZRADA PODLOGA ZA PROJEKTIRANJE

Izmjeru možemo prilagoditi prema vašim potrebama. Ukoliko je potrebno nakon izmjere možemo još i dodatno obraditi nacrt te pripremiti podlogu za nastavak projektiranja. 

Podlogu pripremamo točno prema vašim uputama, te vam istu podlogu za projektiranje možemo isporučiti kao 3D SketchUp model

USLUGA KONSTRUIRANJA NAMJEŠTAJA, TEHNIČKA PRIPREMA ZA PROIZVODNJU, IZRADA PROGRAMA ZA CNC STROJEVE

Novost na našem tržištu je i usluga konstruiranja namještaja i tehnička priprema u opremanju interijera. Nacrte izrađujemo u CAD/CAM programu – MegaCAD/MegaTISCHLERpro.
Nakon detaljne 3D izmjere konstruiranje namještaja po mjeri i opremanje interijera uz CAD/CAM program dolazi do maksimalnog izražaja.

DA LI VAM TREBAMO MI?

Za mnoge male tvrtke postoje slučajevi kada se suočavaju s projektom koji zahtijeva mjerenje i stvaranje 3D modela koji pruža razinu preciznosti i težine daleko iznad onoga za što su sposobni. Budući da se to može dogoditi rijetko, kupnja namjenskog mjernog sustava kao što je Flexijet 3D možda neće biti opravdana. Praktičnije rješenje bilo bi angažirati nekoga tko to može učiniti za vas. U takvim okolnostima Studio Element d.o.o. odnosno 3D mjerenje može pružati mjerne usluge uz naknadu.

Nazovite nas i možemo razgovarati o vašim zahtjevima.

ŠTO TOČNO RADIMO?

Studio Element d.o.o. će iskreno procijeniti možemo li vam pružiti ishode koje tražite. Flexijet 3D je iznimno svestran laserski mjerni sustav i tijekom godina obavljao je mjerne zadatke u različitim okruženjima i industrijama. Nakon što dovršimo zadatak mjerenja, pružamo vam izvezenu DXF ili DWG datoteku. Tada ćete moći uvesti model u svoj CAD ili građevinski softver. Također možemo izvoziti u druge formate koji su specifični za softver.

Molimo, kontaktirajte nas za više detalja.

KOJA JE CIJENA NAŠIH USLUGA?

Cijena će se razlikovati ovisno o opsegu i potrebnom vremenu mjerenja. Izuzetno je teško pružiti fiksnu ponudu odnosno cijenu jer svaka izmjera ima svoje izazove. Međutim, možemo dati procjenu troška, odnosno koliko je potrebno sati izmjere pod uvjetom da se dostavi temeljit sažetak koji uključuje detaljne informacije i fotografije itd. 

Molimo kontaktirajte nas za dodatne detalje.

Flexijet u praksi

3d mjerenje