3D mjerenje 1st
3D mjerenje The Next Generation
Stairbox Stairbuilder
Stairbox360°
Studio Element d.o.o.
3D MJERENJE
by Studio Element d.o.o.
www.studioelement.hr
Dolac 1, Zagreb, Hrvatska
info@3dmjerenje.com

Edo Aganović
Project Manager
+385 98 472 900
edo@studioelement.hr
Image Alt

Flexijet proizvodi

Flexijet proizvodi

Što je točno Flexijet?

Flexijet 3D je novi i revolucionaran CAD sistem za mjerenje, koji pruža vrlo jednostavnu izmjeru jednostavnih, ali i kompliciranih objekata. 3D_CAD mjerenje je kompletno, jednostavno i najisplativije rješenje za klijente. Ako se bavite dizajnom i opremanjem interijera ili ste arhitekti, geodeti, proizvođači kuhinja i namještaja ili ste stolari, izrađivači stepenica, staklari, bravari, klesari, zidari, građevinari, izvođači fasada, brodograditelji, dekorateri, inspektori i nadzornici, izvođači štandova, ili se bavite sličnim zanimanjima, tada je Flexijet 3D neizostavan alat za vas u vidu proizvoda ili putem usluge izmjere koju ćemo mi za vas odraditi.

U usporedbi s tradicionalnim mjerenjima 3D mjerenje je točnije, brže i jednostavnije. Više se ne morate brinuti o nepreciznim i netočnim izmjerama, pomagalima poput skele, ljestava i pomoćnicima. Sve koordinate koje se dobivaju putem 3D mjerenja prenose se direktno u softver instaliran na laptopu ili tabletu, a mjere su odmah vidljive na ekranu te spremne za daljnju analizu. Također, jednostavna je provjera prethodnih mjerenja, jer su svi podaci memorirani u softveru. Dodatno na samu izmjeru, Flexijet ima ugrađenu 5MP kameru koja fotografira svaku pojedinačnu izmjeru. Fotografije služe kako bi vidjeli točnu poziciju laserske točke, odnosno što ste mjerili.

Laserski daljinomjer pričvršćen na motorizirano rotirajuće postolje i profesionalni 3D softver za mjerenje FlexiCAD 2.

Glavna značajka Flexijet 3D je da se uređaj može namještati ručno ili pomoću daljinskog upravljača. Motorizirano kretanje izvode motori visokih performansi i dinamike.

Samo mjerenje može biti izvedeno pomoću senzora na uređaju, daljinskom upravljaču ili pritiskom tipke na laptopu. Precizno namještanje stalka više nije potrebno. Integrirani senzor nagiba omogućava momentalni početak mjerenja. U slučaju da se uređaj nehotično pomakne prilikom mjerenja, Shock senzor će primijetiti bilo kakvo pomicanje i obavijestiti korisnika o tome. Aplikacija za Smartphone (ios ili android) dodatno olakšava upotrebu uređaja, putem nje možemo daljinski upravljati uređajem, ili fotografirati slike sa izmjere koje se direktno spremaju u dokument.

Kliknite na sliku za veće dimenzije

FLEXIJET 3D SASTOJI SE OD:

 • Flexijet 3D sustav za mjerenje, NEDO
 • Integrirani fotoaparat 5 MP za foto dokumentiranje detalja izmjere direktno na lokaciji
 • 7” touch screen
 • Stativ – tronožac, izrađen od karbonskih vlakana, korisna visina 65 – 155 cm, 
 • Visoko kvalitetna torba za stativ
 • FlexiCAD softver, 1 radna stanica
 • Plastični praktični visoko kvalitetni kovčeg
 • Punjač baterija za Flexijet uređaj,
 • Punjač AAA baterija,
 • Bluetooth adapter,
 • X-box bežični daljinski upravljač,
 • Pribor, naljepnice „referentne točke“, ALU kutnici,
 • Flexijet naočale za lakše uočavanje laserske zrake na suncu

Intuitivan software

Intuitivan softver vodi korisnika tijekom mjerenja, kako bi kasnije prilkom obrade izmjere i projektiranja bila što jasnija izmjera. Svaka točka mjerenja se fotodokumentira kamerom koja je ugrađena u sam uređaj. Veliki izbor već predefiniranih simbola i objekata, poput prozora, vrata, radijatora, klima uređaja, instalacija itd. ubrzava sami proces izmjera, a kasnije korištenje izmjerenih podataka svima pojednostavljuje čitanje izmjere.   

Korisnici koji ne posjeduju licencu FlexiCAD 3.1 softvera ili novijeg, podatke izmjerene Flexijetom, mogu pregledati besplatnim FlexiCAD Viewerom.

Pouzdan hardware

Oprema visoke kvalitete i funkcionalnosti omogućuje korisniku ugodan i iznimo precizan rad. Sama oprema izrađena je kako bi korisniku uštedjela vrijeme prilikom korištenja, ekran osjetljiv na dodir, integrirana 5MP kamera, postolje izrađeno od karbonskih vlakana, samo su dio cjeline ovog vrhunski izvedenog hardvera…

Redizajnirani Flexijet 3D dizajn “next generation” dobio je 2018. godine nagradu Red Dot Design Award.

Vrhunska podrška

Već više od 6 godina vršimo uslugu te koristimo uređaj za potrebe mjerenja u opremanju interijera, brodogradnji, metalnoj, staklarskoj industriji i drugim područjima te nas iskustvo u raznim granama čini kompetentnim za pružanje podrške našim korisnicima. 

Naši korisnici prilikom kupnje uređaja mogu dodatno zatražiti obuku za rad sa uređajem, mogu računati na podršku u obliku online upita putem e-maila ili interaktivno TeamViewer programom, također mogu od nas tražiti upute za rad prema konkretnim primjerima u praksi.

U svakom slučaju cilj nam je približiti uređaj svakom korisniku.  

FLEXICAD Software

Softver FlexiCAD oslobađa snagu koja stoji iza Flexijeta 3D uređaja. FlexiCAD pruža intuitivno sučelje koje će većini korisnika biti ugodno i lako za naučiti. Ako ste korisnici  AutoCAD-a ili nekog drugog CAD softvera, brzo ćete se snaći. Također su razvijene brojne CAD funkcije koje su specifične za FlexiCAD i omogućuju brzo i precizno mjerenje.

FlexiCAD pruža elemente za crtanje poput točaka, linija, polilinija, krivulja ili lukova. Ostale brojne funkcije poput mjerenja prozora, vrata, nagiba ili kosih stropova, stubišta i proračuna površina integrirane su u softver u vidu simbola ili objekata. Slike, tekst, upute i mjerenja u svrhu dokumentacije mogu se umetnuti i prikazati unutar generiranog crteža. Konačna datoteka tada se može izvesti u mnoge formate datoteka kao što su DWG, DXF ili IFC…

ZNAČAJKE KORISNIČKOG SUČELJA UKLJUČUJU:

 • Sučelje koncipirano kao u AutoCAD-u
 • Profesionalne CAD funkcije.
 • Elementi za crtanje poput linija, krivulja, krugova, točaka, spojnica, pravokutnika, slika, tekstova itd.
 • Polarne funkcije, hvatanje objekata i mreže.
 • Kotiranje sa slobodno definiranim stilovima
 • Upravljanje objektima preko layer-a / folija .
 • Uvoz i izvoz formata kao što su DWG, DXF, JPG, XML.
 • Korisničko sučelje za BIM softver Revit i ArchiCAD, te software za stubišta Compass, Scala Treppen, TrepCAD, Sema…
 • Uvoz AutoCAD blokova.
 • Optimalno korisničko sučelje za CNC obradu
 • Flexijet STONE, sučelje razvijeno prvenstveno za obradu kamena, ali ga mogu koristiti i ostali kojima je dovoljna 2D izmjera elemenata

Kliknite na sliku za veće dimenzije

FLEXIJET APLIKACIJA ZA SMARTPHONE

Flexijet je sada olakšao mjerenje lansiranjem svoje nove aplikacije za mobitel. Flexijet ne samo da isporučuje Xbox kontroler i ugrađeni daljinski upravljač unutar softvera, već sada korisnici mogu pretvoriti svoj mobitel u „Flexijet pametni daljinski upravljač“. Premještanje lasera, mjerenje, dodavanje fotografija web mjesta i pisanje bilješki samo su neke od stvari koje vam ova aplikacija omogućuje, a uskoro će uslijediti još mnogo drugih značajki.

Dostupno i na Google App store i na Apple App Store.

FLEXIJET VIEWER

Flexijet Viewer besplatan je program za gledanje izmjere i fotografija prikupljenih pomoću Flexijet 3D mjernog sustava The Next Generation i za verziju softvera od FlexiCAD 3.1 i novije verzije.
Dostupno i za Windows i za Apple Mac OSX.

Nudi mogućnost pregleda mjernih crteža sa svim priloženim fotografijama i slikama mjernih točaka. Nadalje, mjerenju se mogu dodati dodatni podaci prilikom pakiranja u FlexiCAD.
Na primjer, možete dodati DXF izvoz mjerne datoteke, dodatne fotografije i opise web mjesta, plan dizajna ili bilješku u bilo kojem formatu datoteke. U jednom jasnom paketu cijela zbirka datoteka može se predati kolegama ili kupcima na pregled i odobrenje u Flexijet Vieweru.

FLEXIJET 3D 1st

Prva generacija uređaja koju kod nas možete kupiti u rabljenom stanju, servisiranu, s tvorničkom garancijom.

Kliknite na sliku za veće dimenzije

FLEXIJET THE NEXT GENERATION

Ono što Flexijet 3D čini pristupačnim i učinkovitim je direktno mjerenje i crtanje u CAD-u s milimetarskom preciznošću. Sljedeća generacija dokazanog 3D sustava mjerenja predstavlja se u potpuno novoj verziji. Novi pametni dizajn i zaslon osjetljiv na dodir s još intuitivnijom upotrebom CAD naredbi značajno poboljšavaju ergonomiju i učinkovitost mjerenja. Fotografije s integrirane 5MP kamere zajedno s audio bilješkama koje su povezane s mjernim točkama unutar CAD-a, omogućuju cjelovitu dokumentaciju obrađenog prostora. Također bilješke se mogu upisivati unutar dokumenta, stoga sve informacije sa izmjere ostaju unutar jednog dokumenta.

Kliknite na sliku za veće dimenzije

FLEXIJET STAIRBOX Stairbuilder

Stairbox iz Flexijet-a je uređaj za mjerenje stepeništa koji precizno snima dimenzije u djeliću sekunde u usporedbi sa konvencionalnim metodama.

Svi relevantni podaci projekta memoriraju se u softveru koji je jednostavan za upotrebu. Na ovaj način broj, tip gazišta ili stepeništa i specifične dimenzije kao što je visina čela, napust i odabrani materijal mogu biti specificirani.Sve komponente uređaja smještene su u Stairbox kovčegu i odmah su spremne za upotrebu.

FLEXIJET STAIRBOX360°

Sa Flexijet-Stairbox360° sada je moguće provesti dvije dimenzije mjerenja na Vašim radnim plohama i ostalim površinama, s dodatkom preciznog mjerenja gazišta i stepeništa. Flexijet-Stairbox360° može biti maknut s postolja i položen direktno na površinu koja se mjeri. Mjerenje se izvodi u svim smjerovima oko mjernog uređaja (360°). Idealno je za stvaranje digitalne šablone za radne plohe ili bilo kojeg drugog mjernog objekta kao što su otvori za vrata ili prozore. Izmjerite pojedine točke ili kompletnu konturu s trenutnim pregledom izmjere u Flexijet-Stairbox360° CAD software-u.

Kliknite na sliku za veće dimenzije

Flexijet u praksi

3d mjerenje